In fiecare zi vorbim de diete de slabit sau de diferite trucuri care va ajuta sa va mantineti corpul in forma. Un dintre cele mai bune diete, daca alegeti sa aveti o greutate normala si o stare excelenta de sanatate, este diete indiana.
Dieta indiana functioneaza foarte bine si este esenta medicinei traditionale din India, unde binele si fericirea sunt rezultatul armoniei intre dumneavoastra si tot ceea ce va inconjoara. In conformitate cu principiile indiene (cazurile de obezitate sunt foarte putine in India), excesul de greutate este o consecinta directa a faptului ca mancati ceva ce nu vi se potriveste sau in momentul nepotrivit.
Dieta indiana are cateva reguli simple si daca sunt respectate va ajuta sa traiti in armonie cu natura, prin urmare veti pierde kilogramele in plus. Este foarte important de observat faptul ca efortul depus in dieta indiana este minim.
Acest lucru se datoreaza faptului ca dieta se bazeaza pe principiul “mananca ceea ce ai nevoie la momentul potrivit” si nu pe restrictii alimentare sau numarul de calorii consumate. Pare foarte simplu, nu? Oricum dieta indiana este mentionata pe lista dietelor clasice, cel putin din cauza motivului ca si-a dovedit eficienta in totalitate.
Prima regula a dietei indiene este sa mancati fructe cu 30 de minute dupa orice masa, si in timplul mesei sau imediat dupa ce ati mancat. Nu beti sau mancati alimente care sunt mai reci decat temperatura normala a mediului. In dieta indiana se recomanda consumul de apa la temperatura camerei sau ceai de plante fara zahar. Acelasi lucru este valabil si pentru produsele alimentare. Ele nu trebuie consumate reci sau fierbinti.
Intotdeauna mancati asezati la masa. Daca suntei furios sau suparat, ar fi mai bine sa nu mancati. Mesele trebuie sa fie un moment de liniste si relaxare. Nu mancati daca sunteti sub influenta unor emotii puternice, indiferent daca sunt pozitive sau negative. In acest caz, digestia este dificila si alimentele nu vor fi procesate.
Dieta indiana recomanda ca masa principala a zilei sa fie servita atunci cand soarele este in punctul cel mai inalt de pe cer. Masa de pranz este masa principala, in timp ce micul dejun si cina sunt mese secundare.
Alta regula din dieta indiana este evitarea consumului de alimente de acelasi fel doua zile la rand. In fiecare zi trebuie sa mancati ceva diferit. Dieta indiana necesita o schimbare in stilul de viata pentru a recastiga echilibrul interior. Dieta promoveaza ideea ca fiecare aliment are o energie proprie care actioneaza asupra corpului si acest lucru duce la cresterea in greutate daca nu sunt consumate corect.
In cazul in care energia din alimente este utilizata intr-o maniera corecta acest lucru duce la mentinerea greutatii ideale. In dieta indiana se spune ca excesul de greutate nu apare numai atunci cand nu mancam dintr-o nevoie fiziologica, ci si din cauza emotiilor si a faptului ca uneori “a manca” este un pretext pentru a fi cu cineva. Dieta indiana presupune gasirea armoniei intre apetit si nevoile reale ale corpului dumneavoastra.
Una dintre regulile de baza spune ca dupa orice masa sau gustare trebuie sa faceti cel putin o pauza de 3 ore de la orice alt aliment. In aceasta perioada de timp, aveti posibilitatea sa beti doar apa si ceai neindulcit. Dieta promoveaza consumul de alimente intr-o stare cat mai aproape de natural si sa se evite consumul de aditivi alimentari si conservanti.
Motivul este ca aceste alimente sunt compusi pe care organismul nu ii recunoaste si are tendinta sa ii depuna impreuna cu grasimile din corp ceea ce duce la excesul de greutate.
Dieta indiana exclude orice fel de carne rosie si limiteaza consumul de carne la 2-3 portii pe saptmana. Se recomanda condimente si ierburi proaspete, legume, orez si cereale. Micul dejun este alcatuit din produse lactate. cereale sau ceai, biscuiti, seminte si fructe consumate inainte de masa de pranz.
Gustarea de dimineata include fructe si iaurt, masa de pranz include orez si legume cu multe mirodenii, ceai si fructe, iar la cina veti consuma cereale, legume si fructe. Dieta indiana nu limiteaza cantitatile, dar presupune moderatie si echilibru.